BLOG

AUGMENT DE LES COTITZACIONS PER ASSEGURAR EL SISTEMA DE PENSIONS

AUGMENT DE LES COTITZACIONS PER ASSEGURAR EL SISTEMA DE PENSIONS: Tabla de contenidos

El Govern d’Espanya ha acordat amb els sindicats majoritaris (CC.OO i UGT), l’augment de les cotitzacions per assegurar el sistema de pensions actual.

A la vista de la propera arribada a l’edat de jubilació de la nombrosa generació nomenada baby boom, el Govern d’Espanya ha pensat que havia arribat el moment de començar a “fer guardiola” per poder garantir la pensió de jubilació de totes aquestes persones.

Aquest és un acord per al nou Mecanisme d’Equitat Intergeneracional, ja que suposa fer un esforç a dia d’avui per assegurar les prestacions per demà.

Després de diverses negociacions, s’ha arribat a un acord amb els sindicats CC.OO i UGT, però no amb la Patronal CEOE, que argumenta que d’aquesta manera s’incrementen els costos salarials.

La forma en què es materialitzaria aquest increment és el següent:

  • Les cotitzacions per contingències comunes dels treballadors augmentarien un 0,6%, que es repartiria en un 0.5% a càrrec de l’empresa i un 0.1% que l’assumiria directament el treballador
  • El període en què es portaria a terme aquesta mesura seria a partir de l’any 2023 i fins el 2032.

Des del Govern d’Espanya, el Ministre de Inclusión, Seguridad social y Migraciones, José Luis Escrivà, defensa que amb aquesta mesura es podrà garantir l’actual sistema de pensions sense haver de prendre mesures més dràstiques a partir de l’any 2033, que és quan s’espera que arribin a l’edat de jubilació els nascuts entre els anys 1957 i finals dels 70 del segle passat.

Cal dir que, de moment, únicament hi ha un acord entre el Govern d’Espanya i els Sindicats, però que a dia d’avui encara no s’ha publicat cap mesura en el BOE. Estarem atents a qualsevol possible canvi per mantenir-los  informats.

Desenvolupat el 9/12/2021 per Mercè Casadejús

GABINET CASAS OBON S.L.P. Assessors d’Empreses

validado por

GCO Gabinet Casas Obon

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

continúa leyendo

Temas relacionados que pueden interesarte
Internacional, Contable
Entendiendo los estados financieros de una empresa en el contexto español
Internacional, Contable
¿Qué son los KPIs financieros y cómo se utilizan para controlar tu contabilidad?
Internacional
Fiscalidad en España: incentivos para empresas internacionales