Últimas noticias:

AUGMENT DE LES COTITZACIONS PER ASSEGURAR EL SISTEMA DE PENSIONS

El Govern d’Espanya ha acordat amb els sindicats majoritaris (CC.OO i UGT), l’augment de les cotitzacions per assegurar el sistema de pensions actual.

A la vista de la propera arribada a l’edat de jubilació de la nombrosa generació nomenada baby boom, el Govern d’Espanya ha pensat que havia arribat el moment de començar a “fer guardiola” per poder garantir la pensió de jubilació de totes aquestes persones.

Aquest és un acord per al nou Mecanisme d’Equitat Intergeneracional, ja que suposa fer un esforç a dia d’avui per assegurar les prestacions per demà.

Després de diverses negociacions, s’ha arribat a un acord amb els sindicats CC.OO i UGT, però no amb la Patronal CEOE, que argumenta que d’aquesta manera s’incrementen els costos salarials.

La forma en què es materialitzaria aquest increment és el següent:

  • Les cotitzacions per contingències comunes dels treballadors augmentarien un 0,6%, que es repartiria en un 0.5% a càrrec de l’empresa i un 0.1% que l’assumiria directament el treballador
  • El període en què es portaria a terme aquesta mesura seria a partir de l’any 2023 i fins el 2032.

Des del Govern d’Espanya, el Ministre de Inclusión, Seguridad social y Migraciones, José Luis Escrivà, defensa que amb aquesta mesura es podrà garantir l’actual sistema de pensions sense haver de prendre mesures més dràstiques a partir de l’any 2033, que és quan s’espera que arribin a l’edat de jubilació els nascuts entre els anys 1957 i finals dels 70 del segle passat.

Cal dir que, de moment, únicament hi ha un acord entre el Govern d’Espanya i els Sindicats, però que a dia d’avui encara no s’ha publicat cap mesura en el BOE. Estarem atents a qualsevol possible canvi per mantenir-los  informats.

Desenvolupat el 9/12/2021 per Mercè Casadejús

GABINET CASAS OBON S.L.P. Assessors d’Empreses

¿Podemos ayudarle?

Puede contactar con nosotros en el siguiente email o teléfono:
info@gco.es / 93 418 56 47

CONTACTAR